Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Oldfinion Ageleie

Rosenhof Waldo x Athena D. HRW

 

© HW Farm

Perustiedot

Nimi: Oldfinion Ageleie Kasvattaja: Oldfinion Dressage
Syntymäaika: 11.07.2016, 14v, FI Omistaja: Haras de Clairmont
Sukupuoli, säkä: Tamma, 167cm Rekisterinumero: VH16-021-0315
Rotu: Trakehner Painotus: Kouluratsastus
Väri: Ruunikko Koulutus: Intermediate II

Historia

Tallipihaan oli kerääntynyt koko joukko ihmisiä toivottamaan tallin uusi siitostamma Oldfinion Ageleie tervetulleeksi Ranskaan. Jännitys oli käsinkosketeltavaa kun jokainen odotti hengitystään pidättäen koska hevosrekka kurvaisi valtavien mäntyjen reunustamalle hiekkatielle. Itse olin myös innoissani, sillä olin kuullut paljon hyvää tammasta johon olimme pitkän hakuprosessin jälkeen päätyneet. Itse en ollut sitä katsomassa, mutta mieheni lähetti siitä minulle muutaman videon. Näin jälkiviisaana voin sanoa etteivät ne tehneet tammalle sitä kunniaa mitä se ansaitsee. 

Kun hevosrekka vihdoin saapui, en usko että kukaan osasi odottaa sitä hervotonta mekkalaa jonka tamma järjesti heti rekan pysähdyttyä. Ei kulunut montaakaan sekuntia kun alkoi kuopiminen, kolistelu ja höriseminen joka kiinnitti tarhoissaan olevien hevosten huomiot heti. Alkoi niin maan kamala huutamisen kuoro, että tallipihaan kerääntynyt tervetulokomitea ei voinut muuta kuin katsella ja kuunnella silmät pyöreinä. Kellekkään ei tainnut jäädä epäselväksi että tallin uusi prinsessa oli saapunut. 

Kun hain Ageleien vihdoin ulos rekasta, se ravasi pörheänä rampin alas ja teki heti muutaman kunniakierroksen ympärilläni pää korkealla ja korvat hörössä. Tamma hörisi matalaan ääneen ja sen koko keho vapisi kun se haisteli raikasta ranskalaista aamuilmaa. Matka Suomesta oli ollut pitkä, joten olihan se ymmärrettävää että hevonen oli innoissaan päästyään ulos. Nyt tamma antoi kaikille sitä vastaanottamaan tulleille aikaa ihailla sitä hetken, mutta pian Ageleie oli taas pyörimässä ympärilläni, kiinnostus aivan jossain muualla.

Oldfinion Ageleie oli juuri sitä mitä olimme halunneetkin Clairmontiin; kilpailuissa menestynyt, kaunis urheiluhevonen jolla on luonne kohdillaan. Tapahtumarikkaan saapumisensa jälkeen tamma asettui nopeasti aloilleen ja on siitä lähtien saanut viettää eläkepäiviään siitostamman tehtävissä. Parempaa hevosta emme olisi voineet toivoakaan. 

Luonne

Ageleiesta saa helposti sen käsityksen ettei tamma ole kovinkaan kummoinen kilparatsu ole koskaan ollut. Näin iän myötä se on alkanut viettämään enemmän ja enemmän aikaa laitumella, jossa se viihtyy enemmän kuin hyvin tammalaumansa pomona. Tamma rakastaa märkää sekä sadetta ja tuleekin yleensä talliin aivan kuran peittämänä ja varsin tyytyväisenä itseensä. Talvisin sen karvan annetaan kasvaa ja Ageleie näyttää pieneltä karvamammutilta kun se seisoo tarhassaan kuralätäköiden keskellä mutustellen päiväheiniään. Se vaikuttaa hyvin tyytyväiseltä nykyiseen elämäänsä, mutta jos ei saa kunnon liikuntaa tarpeiksi usein voi se heittäytyä hankalaksi. Vaikka Ageleie viettääkin Clairmontissa eläkepäiviään on tamma hyvinkin halukas työskentelemään.

Heti tamman saavuttua oli selvää että talliin oli saapunut uusi prinsessa, ja niinhän se onkin. Ageleie on arvonsa tietävä, vaativa neiti joka olettaa palvelushenkilökunnaltaan vain parasta. Se on poispilattu hevosnameilla siihen pisteeseen että hevosen hampaat voivat napsahtaa takin hihaan tai käden nahkaan kiinni jos herkkuja ei tule silloin kun pyydetään. Samoiten voi tamma haukata palan takamuksesta jos kavioiden putsauksessa kestää liian kauan tai vatsan alta harjaus tuntuu syystä tai toisesta epämukavalta. Mutta jos nämä asiat hoitaa niin että osaa olla Ageleien mieliksi, ei sen kanssa pitäisi olla ongelmia nimittäin tamma osaa kyllä käyttäytyä ihan mallikkaasti ollessaan tyytyväinen saamaansa palveluun tallissa. 

Vaikkei Ageleiesta nykyään enää ihan heti huomaa että se on ollut korkeankin tason kilpahevonen, sen kyllä näkee tamman työskennellessä. Jopa nyt kun sen ei ole tarvinnut kilpailla vähään aikaan, on sillä hirmuisen korkea työmoraali. Ageleie on aina valmis suorittamaan ja esittelemään muille hienot liikkeensä – joskus muutaman pukkiloikan saattelemana, etenkin jos se ei ole saanut tarpeeksi liikuntaa laidunkauden aikana. Yleensä tamma on hyvin tasainen, tarpeeksi eteenpäinpyrkivä ja pehmeä kädelle. Se kantaa itsensä hyvin kaikissa askellajeissa ja sillä on pehmeät, isot ja irtonaiset liikkeet. Käynnissä Ageleiella on tapana vähän kiirehtiä, mutta keskittyessään johonkin tiettyyn tehtävään se kyllä malttaa odottaa. Sama on pysähdyksien kanssa – tamma voi olla hieman malttamaton jos pitää seistä paikoillaan ihan hirveän kauan. 

Kilpakentillä tämä hevonen on aina ollut tähti. Se on huippusuorittaja jolta ei paukut lopu kesken edes monen päivän kilpailuiden jälkeen. Ageleie on asiallinen, innokas ja hyvin fiksu hevonen kisapaikalla. Se saattaa kiukutella hieman muille hevosille mutta ei ole koskaan ollut riesaksi saakka. Tamman kanssa on helppo olla kisapaikalla, eikä se stressaa ennen suorituksia kovinkaan paljoa. Se pärjää yksin vaikka hevosrekassa tai vieraan ihmisen taluttamana talutusalueella ennen suorituksen alkua. Tuntuu että kilpailuissa Ageleie näyttää aina vain parhaan puolensa, sillä täytyyhän tallin prinsessalla olla hyvä imago.

Suku

Rosenhof Waldo - Bardulf
Athena D. HRW - Alecto V

Isä. Rosenhof Waldo
trak, Ch, KTK-II, KRJ-I, KV-II
ii. Bardulf
trak, KTK-II, KRJ-I
iii. Evert
trak, evm
iie. Bettina
trak, evm
ie. Wanda
trak, KTK-I, KRJ-I
iei. Impression
trak, evm
iee. Wenona
trak, evm
Emä. Athena D. HRW
trak, VIR MVA Ch, VSN N Ch, KTK-II
ei. John D. Rocker xx
xx, KERJ-I, KRJ-II, ERJ-II, MEJ-II, YLA2, XLA1, Class-1
eii. Von Pluring xx
xx, evm
eie. Madam Mim xx
xx, evm
ee. Alecto V
trak, ei meriittejä
eei. Erlenhof Aleksandro
trak, evm
eee. St. Silvie
trak, evm

Sukuselvitys työn alla.

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Tammasta/Orista Omistaja
24.02.2018 trak-t. Alegria des Pins Dawnfrost Sparkle VRL-11674


Kilpailutiedot

Tahti ja irtonaisuus Kuuliaisuus ja luonne Ominaisuuspisteitä yhteensä KRJ tasolla
3193.08 p. 2533.90 p. 5726.98 10/10

 

Tämä on virtuaalihevonen || This is a sim-game horse

Tämä on virtuaalitalli || This is a sim-game stable

©2019 Haras de Clairmont - suntuubi.com